Babeczki z jagodami

Dziś przepis dla wszystkich ciastko i słodkożerców, kochających jagody lub borówki 🙂

Składniki:

Uwielbiam jagody od dziecka….:) Uwielbiałam zbierać je w lesie, a potem jeść garściami.

Polecam je nie tylko ze względu na smak, ale także ze względu na właściwości. Kilogram tych małych, fioletowych kuleczek zawiera: 5,82 g białka, 132 g węglowodanów i 291 g składników mineralnych: wapnia 7,5 mg, żelaza 7,18 mg, miedzi 1,10 mg i fosforu 88,3 mg. Dostarczy nam także witamin: A, B1, B6, B2, C i PP.

Dziś serwuję jagody w babeczkach z kaszy jaglanej:) Mniaaam 🙂

Babeczki z jagodami

Przygotowanie:

Przepłukać kaszę dwa razy pod bieżącą wodą. Następnie gotować ją w wodze w stosunku 1:2, do momentu wsiąknięcia wody. Do miksera/blendera przełożyć kaszę i dodać wszystkie składniki poza jagodami. Zblendować i dopiero wtedy dodać jagody i wymieszać. Przełożyć ciasto do foremek i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

 

Opcjonalnie można użyć do przepisu borówek zamiast jagód.

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Czy jeśli chodzi o wartości odżywcze to jagody od borówek amerykańskich czymś się różnią czy można ich używać zamiennie? Pozdrawiam

Czy mozna uzyc jajka zamiast siemienia ? Zle na mnie dziala.

Kokosowa jest delikatną mąką można dać ale lepiej wziąć pół na pół np. z owsianą albo ryżową.

Uwielbiam jagody. Super przepis. Uważam, że pani blog jest potrzebny wielu ludziom. Którzy szukają różnych informacji w wielu dziedzinach. Sam też znajduję wiele ciekawych wiadomości dla siebie. Taki poziom prowadzenia bloga jest prawie bliski ideału.

Aniu co sądzisz o krzemie organicznym , czy może pomóc w walce z wypadającymi włosami?????Ogólnie co polecasz na wzmocnienie włosów????Twoje wyglądają zdrowo:)

Aniu napiszesz książkę motywacyjną o równowadze wewnetrznej itp ? ;* Byłoby wspaniale