Grillowany łosoś w sosie z cytryny z zielonym pesto

Ma być ryba? Nie ma sprawy, pod warunkiem, że będzie to mój ulubiony łosoś :). Zapraszam!

Sposób przygotowania:

Do miseczki wlałam wszystkie składniki na marynatę cytrynową i włożyłam rybę. Odłożyłam do lodówki na 1,5 h. Następnie zmiksowałam wszystkie składniki na sos. Rybę można grillować lub piec w piekarniku w 180 stopniach ok. 20 minut. Następnie dodałam sos.

Podawać z warzywami lub sałatką.

Komentarze 13 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Cudooo, prze-smaczny 🙂
Pani Aniu jestem z Panią od końca czerwca/początku lipca. Praktycznie cała książka przerobiona, więc zaczęłam zaglądać na Pani bloga w poszukiwaniu nowych przepisów. Uwielbiam 🙂 I muszę powiedzieć, że czuję się wyśmienicie!!! 🙂
Liczę na spotkanie z Panią w przyszłości i oczywiście podpisanie książki by Ann. Pozdrawiam serdecznie 🙂

Witaj Anno można wiedzieć jakiego kupujesz łososia ??Pozdrawiam

Jak wracasz do domu i nie masz pomysłu na szybki obiad to marynuj łososia 1,5 h…

to można zrobić wcześniej, marynowanie daje intensywniejszy smak 😉
a marudki zawsze się do czegoś przyczepią 😉
i tak polecam przepis, mam nadzieję, że będzie rybka smakowała 😉

Ania twoje przepisy są suuuper…jednej rzeczy mi brakuje. Było by extra wygodnie i fajnie jakbyś dodała opcje “drukuj” i wszystko by sie ładnie wyświetliło na jednej stronie ???

Daję od siebie wiele 😉 każdego dnia uzupełniam blog nowymi postami.
Proszę użyć “kopiuj” oraz “Wklej” 😉

Pozdrawiam 😉

Czy szpinak/rukole można zastąpić świeża natka pietruszki? Mam jej ogramna ilość i zastanawiam się czy by się tutaj nadała:)

Paniu Aniu, czy mozna łączyć białka roślinne z weglowodanami np.ryż i fasolę, bądź tofu z kaszą jaglaną,czy Pani zdaniem również powinno się je rozdzielić? Wiele publikacji jednoznacznie jest za rozdzielnoscia węglowodanów i białek zwierzęcych,a jak to jest z roślinnym?

Ja też jestem ciekawa tego bardzo

Uwielbiam ryby, łososia bardzo ale czytałam o nich niezbyt dobre rzeczy (tzn. o tych kupowanych z niesprawdzonych miejscach). Korzystam z przepisów Pani i bardzo za nie dziękuję 🙂

Aniu, super by było, gdyby pod przepisami były podane wartości odżywcze, choćby te podstawowe: kcal, białka, tł, węgle, ew, w co to danie jest najbogatsze. ciekawa jestem, czy Twoja książka tak będzie miała 🙂

Ile razy w tygodniu można jeść łososia. Szczerze mówiąc mam hamulce przed tą ryba ze względu na jej hodowlane korzenie. Czy zakup dzikiego łososia daje nam możliwość jedzenia go częściej?