Jajeczny wrap z suszonymi pomidorami
Z czym kojarzą Wam się wrapy? Z przetworzonymi plackami serwowanymi w barach szybkiej obsługi…? Odczarujcie to podejście, przygotowując domowy wrap w nowej wersji – bez dodatku mąki! To kolejna odsłona jajek na moim blogu i alternatywa dla klasycznego omleta 😉
Sposób przygotowania:
Szczypiorek drobno posiekałam, suszone pomidory odsączyłam i pokroiłam w paski. Jajka wbiłam do miski, roztrzepałam, wymieszałam z posiekanym szczypiorkiem, wodą i przyprawami. Na patelni rozgrzałam olej, wlałam masę jajeczną i usmażyłam z niej cienki placek. Nałożyłam na placek szpinak, suszone pomidory i całość zwinęłam. Pokroiłam wrapa na mniejsze kawałki.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Fajny przepis. Prosty, szybki, mało węgli.