Kostki czekolady o smaku daktyli

Lubicie czekoladę? A co powiecie na czekoladę w domowym wydaniu? Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszną czekoladę o smaku daktyli z dodatkiem orzechów laskowych. Przygotowanie czekolady jest banalnie proste i szybkie. Wypróbujcie koniecznie! Przepis sprawdzi się również idealnie jako Wielkanocny deser.

 

Sposób przygotowania:

Daktyle moczyć we wrzątku przez około 15 minut. Odlać wodę, dodać olej kokosowy i kakao, a następnie zblendować wszystkie składniki. Dodać orzechy i przyprawy. Całość wymieszać. Formę (około 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia z zastygłej masy wyciąć kwadraty.

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

ja się nie mogę doczekać przepisów na Wielkanoc,a zwłaszcza na jajka faszerowane