Kulki daktylowe w nowej odsłonie
Czas mija zdecydowanie za szybko! Już dzisiaj żegnamy rok 2019 🙂 Z tej okazji mam propozycję na zdrową przekąskę sylwestrową dla tych, którzy spędzają ten wieczór w domowym zaciszu. Co powiecie na kulki daktylowe? I to wykorzystujące Wasze (ale moje również!:)) ulubione smaki tego roku: migdały, daktyle i pastę słony migdał. Pyszne, szybkie w przygotowaniu i bardzo efektownie wyglądające. Czy potrzeba czegoś więcej do świętowania Nowego Roku? Zdecydowanie nie 🙂
Jeżeli brakuje Wam pomysłów na dodatkowe przekąski sylwestrowe by Ann, to zerknijcie na kulki o smaku chałwy, domowe batony czekoladowe czy też brownie, gwarantuję, że idealnie sprawdzą się na domówkę z najbliższymi 🙂
Sposób przygotowania:
Daktyle moczyłam we wrzącej wodzie przez około 10 minut. Wszystkie składniki zblendowałam, uformowałam kulki i obtoczyłam je w wiórkach. Gotowe kulki schłodziłam w lodówce.
Komentarze 4 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Są przepyszne!
Nie pozbywamy się najcenniejszych skladników jaki ma daktyl mocząc go we wrzątku???
Uwielbiam takie przekąski <3 zrobię jak tylko zakończę 30 dniowe wyzwanie bez cukru 🙂
Pani Aniu. Jak zwykle strzał w dziesiątkę.