Doskonale wiecie, że energetyczne śniadanie jest podstawą do działania przez cały dzień. Opieka nad dziećmi, obowiązki zawodowe, hobby… Zawsze jest coś do zrobienia! Z własnego doświadczenia wiem, że człowiek najedzony pracuje i funkcjonuje efektywniej, sprawniej, popełnia mniej błędów. Dzięki temu można zaoszczędzić sporo czasu na ich poprawianiu 🙂 Dlatego dzisiaj macie przed sobą kolejny śniadaniowy przepis, który pomoże Wam dobrze rozpocząć dzień i z satysfakcją wypełniać po kolei zaplanowane czynności 🙂
Zwróćcie uwagę, że jednym ze składników mojej dzisiejszej propozycji jest babka płesznik. Więcej na jej temat możecie przeczytać TUTAJ. Dzięki niej Wasze śniadanie będzie nie tylko pyszne i energetyczne, ale dodatkowo wesprze pracę Waszych jelit. Sprawi również, że będziecie czuli się najedzeni przez długi czas, bez odczuwania ciężkości w części brzusznej 🙂
Sposób przygotowania:
Musli namoczyłam przez noc w ciepłej wodzie, rano dodałam jeszcze trochę wody i gotowałam z masłem ghee, siemieniem lnianym, sezamem i babką płesznik. Do owsianki dodałam płatki migdałów, miód, sok z malin i pastę słony migdał. Na koniec dodałam maliny.
Niesamowity przepis. Wczoraj oglądałam pewien mecz. I pani mąż ma bardzo silnego konkurenta do tytułu króla strzelców. Chodzi mi zdecydowanie o Timo Wernera z RB Lipsk.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Niesamowity przepis. Wczoraj oglądałam pewien mecz. I pani mąż ma bardzo silnego konkurenta do tytułu króla strzelców. Chodzi mi zdecydowanie o Timo Wernera z RB Lipsk.