Owsianka z karmelizowanymi bananami i czekoladą

Scenografem od potraw nie jestem, w sumie kucharką i fotografką też nie, ale… bawię się tymi narzędziami, podczas układania zdrowych potraw dla Was, na bloga.

Wybaczcie, jeśli ktoś stwierdzi, że danie wygląda mało apetycznie, jednak smak się sam obroni – OBIECUJĘ 🙂

 

Sposób przygotowania:

Płatki ugotowałam na mleku roślinnym z dodatkiem nasion chia. Następnie na patelni rozpuściłam olej kokosowy, dodałam cukier, poczekałam aż się rozpuści i włożyłam na patelnię banana pokrojonego w plasterki. Karmelizowałam po 3 minuty z każdej strony. Następnie przełożyłam banany do owsianki, oprószyłam jeszcze odrobiną cukru kokosowego, starłam czekoladę na tarce i gotowe!

 

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pyszna owsianka ? pierwszy raz jadłam karmelizowanego banana i jestem pod wrażeniem smaku – połączenie z owsianka idealne ? niestety nie miałam czekolady więc zastąpiłam ją… mandarynką ?

Kochana Aniu, chętnie bym skorzystała Ale brak mi niestety informacji ile kalorii ma to danie :(.

A wlasnie, ze ta owsianka wyglada bardzo apetycznie. Jest pyszna ?

Ekstra! Juz wiem co zrobie jutro na sniadanie dla siebie i Córeczki 🙂

Kochana Aniu, niesamowicie mnie dziwi Twój wstęp, bo ja weszłam tu tak szybko przyciągnięta właśnie przez… zdjęcie! 🙂 Obłędny wygląd owsianki i świetna fotografia tylko zachęca do zjedzenia, a ja zawsze na blogu zachwycam się zdjęciami. Prawdziwa rozkosz dla oka (i podniebienia także ;)). Pozdrawiam ciepło! <3

Przecież każdy z nas postrafi pomieścić w sobie wiele pasji 🙂
Owsianka wygląda obłędnie i na pewno smakuje tak samo 🙂
Pozdrawiam gorąco i przytulam dla zdrowia! 😉
Fanka Anka