Pęczotto z warzywami i mozzarellą po meksykańsku
Lubicie fasolę? Warto wprowadzić ją do codziennego jadłospisu, ponieważ jest cennym źródłem białka roślinnego, a także wielu witamin i składników mineralnych. Dziś przygotowałam dla Was propozycję pełnowartościowego dania w stylu meksykańskim, idealnego na kolację 🙂
Sposób przygotowania:
Kaszę przepłukałam pod bieżącą zimną wodą i ugotowałam. Czosnek i cebulę posiekałam, po czym podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Dodałam pokrojoną w paski paprykę, startą na tarce cukinię, przepłukaną pod bieżącą zimną wodą fasolę białą i czerwoną. Następnie dodałam przecier pomidorowy i ugotowaną kaszę. Całość wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypałam kaszotto odrobiną startego sera mozzarella 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…