kaszotto_meksykańskie_

Pęczotto z warzywami i mozzarellą po meksykańsku

Lubicie fasolę? Warto wprowadzić ją do codziennego jadłospisu, ponieważ jest cennym źródłem białka roślinnego, a także wielu witamin i składników mineralnych. Dziś przygotowałam dla Was propozycję pełnowartościowego dania w stylu meksykańskim, idealnego na kolację 🙂

 

Sposób przygotowania:

Kaszę przepłukałam pod bieżącą zimną wodą i ugotowałam. Czosnek i cebulę posiekałam, po czym podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Dodałam pokrojoną w paski paprykę, startą na tarce cukinię, przepłukaną pod bieżącą zimną wodą fasolę białą i czerwoną. Następnie dodałam przecier pomidorowy i ugotowaną kaszę. Całość wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypałam kaszotto odrobiną startego sera mozzarella 🙂

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany