Pieczona kalarepa i cukinią z prażonymi pestkami i przyprawami

Kalarepę najczęściej zjadamy na surowo, jest pyszna i chrupiąca. Dziś jednak chciałabym zaproponować Wam inny sposób na serwowanie tego warzywa – upieczemy ją i podamy w towarzystwie cukinii:) Jeżeli szukasz więcej oryginalnych sposobów na wykorzystanie kalarepy, zapraszam do aplikacji Diet & Training by Ann.

Sposób przygotowania:

Obrałam i pokroiłam w talarki kalarepę. Cukinię umyłam i również pokroiłam w talarki. Na papierze do pieczenia rozłożyłam warzywa, posypałam przyprawami, skropiłam oliwą i piekłam 15-20 min w 180 stopniach Celsjusza. Uprażyłam nasiona słonecznika na patelni i posypałam nimi danie.

 

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pysznie to wygląda. Można to jeszcze zmodyfikować i cukinię przyrządzić na grillu w ogrodzie z resztą dodatków z Twojego przepisu. Wówczas będzie pyszne, zdrowe jedzonko na świeżym powietrzu.

Cukinię uwielbiamy, kalarepę też i jeszcze pestki <3 no nie da się nie spróbować.

Jak zwykle idealne danie. Czasami też je spożywam. I innym kobietom oraz mężczyznom też radzę jeść. Będą mniej zazdrośni i złośliwi. To działa. Tylko trzeba spróbować. Pozdrawiam.

Super pomysł! Właśnie gotuje krupnik z kalarepa, ale widzę że ten przepis będzie następny:) pozdrawiam Panią serdecznie, wnosi pani Słońce w życie ludzi :)tak trzymać!