Pieczona kalarepa i cukinią z prażonymi pestkami i przyprawami
Kalarepę najczęściej zjadamy na surowo, jest pyszna i chrupiąca. Dziś jednak chciałabym zaproponować Wam inny sposób na serwowanie tego warzywa – upieczemy ją i podamy w towarzystwie cukinii:) Jeżeli szukasz więcej oryginalnych sposobów na wykorzystanie kalarepy, zapraszam do aplikacji Diet & Training by Ann.
Sposób przygotowania:
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Wygląda przepysznie, a jakie zdrowe 🙂
Pysznie to wygląda. Można to jeszcze zmodyfikować i cukinię przyrządzić na grillu w ogrodzie z resztą dodatków z Twojego przepisu. Wówczas będzie pyszne, zdrowe jedzonko na świeżym powietrzu.
Cukinię uwielbiamy, kalarepę też i jeszcze pestki <3 no nie da się nie spróbować.
Jak zwykle idealne danie. Czasami też je spożywam. I innym kobietom oraz mężczyznom też radzę jeść. Będą mniej zazdrośni i złośliwi. To działa. Tylko trzeba spróbować. Pozdrawiam.
Też tak myślę:)
Super pomysł! Właśnie gotuje krupnik z kalarepa, ale widzę że ten przepis będzie następny:) pozdrawiam Panią serdecznie, wnosi pani Słońce w życie ludzi :)tak trzymać!