Pieczona ryba z kalafiorem i kiszonymi warzywami
O zaletach płynących z regularnego spożywania kiszonek pisałam TUTAJ. Kisić możemy prawie wszystkie warzywa, a także owoce. Oprócz korzyści zdrowotnych warto mieć na uwadze, że kiszonki cechują się wyjątkowym, kwaśnym smakiem, dzięki czemu z prostych produktów możemy uzyskać nieoczywiste połączenia smakowe 🙂 Lubicie eksperymentować w kuchni? Spróbujcie tego przepisu!
Sposób przygotowania:
Rybę przyprawiłam solą, pieprzem, rozmarynem i skropiłam sokiem z cytryny. Kalafiora podzieliłam na małe różyczki, wymieszałam z przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą, czosnkiem, kminkiem i rozpuszczonym olejem kokosowym. Przełożyłam rybę i kalafiora na blachę do pieczenia. Piekłam w 180°C przez około 15-20 minut, aż kalafior stał się zrumieniony.
Rzodkiewkę i ogórka pokroiłam w cienkie plastry. Ułożyłam je na talerzu, a na środku garść mixu sałat. Wyłożyłam na sałatkę upieczonego kalafiora i rybę. Dodałam jeszcze kilka pokrojonych na mniejsze kawałki pomarańczowych pomidorków i kapary 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…