Śniadaniowe placuszki migdałowe z musem

Dzisiaj przygotowałam przepis na przepyszne placuszki zarówno dla tych większych jak i tych mniejszych 🙂 Sprawdzą się one idealnie na rodzinne śniadanie. Tym razem w przepisie postawiłam na migdały, które posiadają wiele cennych właściwości. Znajdziemy w nich witaminy takie jak B2, B3 i E, potas, magnez i błonnik, a także nienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki tym składnikom odżywczym migdały mogą zapobiegać chorobom serca, ale także wspomagać pracę układu nerwowego.

 

Sposób przygotowania:

Wymieszałam wszystkie składniki. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i smażyłam placuszki z obu stron. Podawałam z musem jabłkowym (przepis znajdziesz TUTAJ) oraz płatkami migdałów.

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Szybki i prosty przepis. Nie da sie tego zepsuć czyli cos dla mnie:)

Ja zepsułam 😛 zrobiłam za grube i były surowe w środku 😛

Czy to nie jest tak, że migdałów nie powinno poddawać się obróbce termicznej?

Aniu, jak Ty jako zawodowy sportowiec trenujesz? Czy przestrzegasz zasady, że co drugi dzień, żeby dać ciału czas na regenerację czy jednak codziennie masz jakąś aktywność fizyczną?

Jak zwykle bardzo wysoki poziom kulinarny. Pozdrowienia.?