Tofu z patelni z warzywami

Tofu z patelni z warzywami

Wrzesień jak zwykle ma błyskawiczne tempo. W ferworze codziennych obowiązków nie zapominajcie o odżywczych posiłkach, które zapewnią Wam energię i siłę do nowych wyzwań.

Dziś mam dla Was wegetariańską propozycję pełną kolorowych warzyw, aromatycznych przypraw oraz roślinnego źródła białka w postaci tofu 🙂

 

Sposób przygotowania:

Suszone pomidory pokroiłam w paski, a cebulę i czosnek drobno posiekałam. Na patelni rozgrzałam masło klarowane, podsmażyłam cebulę i czosnek. Dodałam pokrojone w kostkę paprykę, cukinię oraz szpinak. Całość mieszałam i smażyłam przez około minutę. Na koniec dodałam pokrojone w kostkę tofu i przyprawy.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany