Omlet z jarmużem

Wciąż trudno go dostać, a szkoda, bo jarmuż jest zdrowy. Mam nadzieję, że w nowym sezonie będzie go więcej, także na straganach. Dziś propozycja na kolację – omlet z jarmużem.

Na patelni podgrzałam masło klarowane. Wrzuciłam jarmuż i przesmażyłam go przez kilka minut. Liście rozłożyłam równomiernie na całej patelni i ostrożnie na nie wylałam rozbełtane wcześniej w kubeczku jajka. Smażyłam obie strony pod przykryciem. Przełożyłam na talerz, dodałam kawałek blanszowanego jarmużu i trochę blanszowanej marchewki.

Smacznego!

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Ja osobiście zraziłem się do Jarmużu. Nie wiem co zrobiłem źle podczas przygotowań ale wyszedł mi strasznie gorzki i to dwa razy pod rząd. Nie wiem czy to wina błędnego przepisu albo może ja popełniam jakiś błąd. Jakieś pomysły ? http://dbamofigure.pl/

Dokładnie za 5 zł można mieć całe opakowanie jarmużu w biedronce 😉

Pysznie wygląda! Muszę wypróbować przepis. Do tej pory jadłam chipsy z jarmużu i zupę. 🙂