Tosty z awokado i jajkiem na miękko
Kto nie lubi szybkich i prostych śniadań!? Wiem, że właśnie na takich rozwiązaniach Wam zależy. Dlatego przedstawiam Wam jedno z ulubionych dań mojego zespołu Diet&Training by Ann. Ten pomysł na śniadanie składa się z zaledwie 5 głównych składników: pieczywa, jajka, awokado, pomidorków koktajlowych i cytryny. Szybko, zdrowo i smacznie — same zalety! 🙂 Co więcej — jeżeli macie ochotę na bardziej białkowo — tłuszczową wersję możecie zastąpić chleb żytni pieczywem z samych ziaren lub po prostu go pominąć.
Ten i inne przepisy możecie znaleźć w e-booku przygotowanym w ramach trwającego wyzwania Back to the roots challenge! Więcej na jego temat możecie przeczytać TUTAJ.
Sposób przygotowania:
Jajko ugotowałam na miękko, a pieczywo zapiekłam w tosterze. Awokado rozgniotłam widelcem i wymieszałam z przyprawami i sokiem wyciśniętym z cytryny. Tosty posmarowałam pastą z awokado, a na wierzch dodałam przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość podałam z ugotowanym wcześniej jajkiem. Smacznego!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…