Zielona zupa fit z jabłkiem

Jabłka kojarzone są głównie z daniami na słodko. Nie dziwię się, sama uwielbiam je w tej wersji! Jedno z moich ulubionych słodkich dań z jabłkami możecie znaleźć TUTAJ. Jednak jabłka mogą mieć więcej zastosowań i dziś chcę Wam pokazać jedno z nich — zieloną zupę warzywną z jabłkiem.

To nietypowe połączenie to nie tylko ciekawy smak, do którego sprawdzenia Was zachęcam, ale także zdrowe i pożywne danie, które sprawdzi się jako zdrowa przekąska zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Zwłaszcza jeżeli ktoś szuka ciekawego pomysłu na przemycenie brukselki. 🙂

 

Sposób przygotowania:

Marchew obrałam i pokroiłam w plastry, brokuły podzieliłam na różyczki. Do garnka włożyłam marchew, brokuły i brukselkę, a następnie zalałam je wodą, tak, aby wszystkie warzywa były nią przykryte. Całość gotowałam do czasu, aż warzywa były al dente. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyłam posiekaną cebulę, a następnie dodałam  do garnka z warzywami. Przyprawiłam i zblendowałam wszystko na gładki krem. Na talerzu zupę udekorowałam nasionami słonecznika, listkami mięty i pokrojonym w plastry jabłkiem.

 

PO WIĘCEJ SMACZNYCH INSPIRACJI ZAJRZYJ DO APLIKACJI >>

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany