Jajecznica z marchewką i jarmużem

Dziś śniadanie białkowo-tłuszczowe i w roli głównej jajecznica – tyle że kolorowa 🙂

Jajecznica to zawsze dobre rozwiązanie na szybkie i pożywne śniadanie, a jeśli nudzi Cie ta tradycyjna to Twórz własne kombinacje smakowe. Dziś zaserwuję ją z jarmużem i marchewką, które nadadzą barw na talerzu, a podniebieniu nowych smaków:)

Sposób przygotowania:

Rozgrzałam na patelni tłuszcz i rozdrobnione liście jarmużu. Następnie poddusiłam wraz z cebulą na tłuszczu pod przykryciem (ok. 5 minut). Marchewkę starłam na tarce na średnich oczkach i dodałam na patelnię wraz z roztrzepanymi jajkami. Usmażyłam jajecznicę a następnie przełożyłam na talerz i posypałam pestkami słonecznika.

Komentarze 21 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

dobry pomysł, zeby urozmaicać jajecznicę. próbuje na rózne sposoby 🙂

Jeszcze raz serdecznie dziękuję.Na pewno spróbuję,bo chipsy na półkach sklepowych nie nadają się do jedzenia.Pozdrawiam 🙂

A no to chyba że tak,ale trochę to zmyła jak się czyta skład.Dzięki za info 🙂

We wszystkich produktach tak oznacza się etykiety…

Podłączam się do pytania teraz się mówi że to najgorszy olej. I przeprowadzono badania na szczurach że powoduje raka

Czy pani Anna Lewandowska przestała mieć uczulenie na jajka? Czy sama nie je a jest to propozycja dla wszystkich czytających bloga? A tak poważnie to świetny przepis.

Powiem szczerze że jestem bardzo zawiedziona gotowymi mieszankami musli by Ann.Chipsy ziemniaczane też rozczarowują przez dodatek cukru.Po co?

rozczarowanym można być również po spożyciu owoców – to cukry naturalne!

No tak,oczywiście ale z owoców cukru nie usunę a do chipsów można go po prostu nie dodawać! Mus kokosowy za to wymiata:)

Do chipsów nie jest dodawany dodatkowy cukier… wymienione są te naturalnie występujące zarówno w owocach jak i warzywach (np. ziemniakach czy batatach)

dzień dobry, Coraz więcej jest artykułów o tym że jednak olej kokosowy nie jest zdrowy np podnosi poziom złego cholesterolu lub zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę typu. 2 według amerykańskiego towarzystwa kardiologicznego, to tylko jeden na kilka przykładów które znalazlam, ja oczywiście stosuje olej kokosowy na zmianę z masłem klarowanym ale zastanawia mnie waszego zdanie 🙂 pozdrawiam ? ? ?

Olej kokosowy … najnowsze badania pokazują, że nie zbyt zdrowy:((

To jest specjalnie ukartowana propaganda. Amerykańscy naukowcy jeszcze nic dobrego nie wymyślili 🙂

Jesli nie jestesmy do czegos przekonani,to nie jemy tego,nie uzywamy i problem znika! 🙂

Ktoś miał w tym interes.. zapłacił to i pojawiły się takie badania

Aniu jak mogę opisać Ci mój problem,aby nie było to publicznie zamieszczone? Chce się Ciebie poradzić odnośnie diety i ćwiczeń, a nie chce na forum pisać o swoich problemach zdrowotnych itp.? Jest taka opcja abyś wiadomości przeczytała tylko Ty.