Lunchowa sałatka kurczakiem
Czy wiecie, że planowanie posiłków pozwala na podejmowanie lepszych decyzji żywieniowych? Przygotowane wcześniej produkty lub nawet całe dania zmniejszają ryzyko sięgania po wysokoprzetworzone przekąski i tym samym pomagają nie tylko w utrzymaniu prawidłowej masy ciała, ale także lepszego samopoczucia. Dlatego w ramach trwającego wyzwania Back to the roots, o którym możecie przeczytać TUTAJ, przygotowałam dla Was różne pomysły na śniadania, obiady i przekąski, które możecie wykorzystać, planując swoje zdrowe menu!
E-booka z przepisami na dania z drugiego tygodnia wyzwania możecie znaleźć TUTAJ, ale to nie wszystko! Mam dla Was także gotową listę zakupów, z którą możecie ruszyć do sklepu i mieć pewność, że kupicie dokładnie to, co jest Wam potrzebne. Możecie ją pobrać TUTAJ.
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na szybki lunch do pracy, czyli sałatkę z kurczakiem i mocą warzyw — cukinii, marchwi i papryki! Pyszności.
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzałam do 200°C. Mięso pokroiłam w kostkę, marchewkę i cukinię w plastry, cebulę w pióra, a paprykę w paski. Wymieszałam mięso z warzywami, rozpuszczonym tłuszczem i przyprawami. Całość przełożyłam do naczynia żaroodpornego i piekłam przez około 20 minut. Warzywa ostudziłam, wymieszałam z rukolą, pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i posypałam posiekaną natką pietruszki. Do sałatki możecie dodać też pestki dyni lub nasiona słonecznika. 🙂 Gotowe!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…