Racuchy jabłkowe na jesień

Dziś naszła nas ogromna ochota na RACUCHY z jabłkiem 🙂 Wyszły pysznie, więc dzielimy się przepisem! Co jest najlepszego w tym daniu? Wszystkie składniki mam zawsze w domu, więc nawet niezapowiedziana wizyta małych gości nie jest mi straszna. Dzieciaki się wybawią, a ja w tym czasie szybko przygotowuję im pyszną przekąskę – zajadają, aż się uszy trzęsą! 😉

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam. Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam ciasto, a na wierzch każdego racuszka układałam plasterek jabłka. Smażyłam do czasu, aż uzyskały lekko złoty kolor. Na koniec posypałam cynamonem i gotowe 🙂

 

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Na liście składników czytamy: “1 i 1/2 ciepłego mleka roślinnego” – chodzi o 1 i 1/2 szklanki? Proszę o informację 🙂

A te zdjęcia… można się tylko rozmarzyć.
Uwielbiam ten blog. Pozdrawiam, Teresa