Sałatka z kurkami i fasolką szparagową
Nieubłaganie zbliża się jesień . Uświadamia nam to przede wszystkim ostatnia aura na zewnątrz…ale nie ma tego złego :), poniewaz w tym okresie, możemy się nacieszyć jesiennymi darami natury, a do nich niewątpliwie zaliczają się grzyby. Dziś w roli głównej kurki, które możecie dostać na każdym straganie – jeśli nie lubicie lub nie macie czasu sami ich uzbierać. Zrobiłam z nich szybką sałatkę.
Lubicie chodzić do lasu na grzybobranie? Ja kiedyś bardzo chętnie uzupełniałam zapasy, chodząc na spacery do lasy.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzałam masło ghee i wrzuciłam oczyszczone kurki. Dodałam rozmaryn i majeranek, sól, pieprz i dusiłam do miękkości.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotowałam fasolkę
Do miski dodałam rukolę pokrojone pomidorki, przygotowane kurki i drobno pokrojoną ugotowaną fasolkę. Posypałam płatkami migdałowymi oraz tartym parmezanem
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Pycha?
Wygląda świetnie. Muszę zrobić??
Pycha
Czy można zastąpić masło Ghee czymś innym ??
olejem kokosowym 🙂
sałatka wygląda przepysznie.