Mus jabłkowo-gruszkowy z granolą

Dziś przygotowałam dla Was przepis na mus jabłkowo-gruszkowy, który w połączeniu z granolą sprawdzi się idealnie na przekąskę czy śniadanie. Z kolei sam mus polecam nie tylko na deser, ale także jako dodatek do wielu dań. Wypróbujcie go koniecznie w połączeniu z  owsianką, goframi czy naleśnikami, a sami się przekonacie, jak wzbogaci smak Waszych potraw. 🙂

 

Sposób przygotowania:

Mus: Z owoców usunąć gniazda nasienne. Owoce obrać i ugotować. Następnie zblendować wszystkie składniki.

Granola: Dokładnie wymieszałam wszystkie składniki. Mieszankę wysypałam na blaszkę wyłożoną papierem. Piekłam 20-30 minut w 160 stopniach. W trakcie pieczenia mieszałam wszystko 3 razy. Na koniec dodałam suszone owoce i wiórki kokosowe. Po wyjęciu z piekarnika włożyłam do miseczki.

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Ania w którym sklepie kupię twoje lody? Szukam i szukam w swoim mieście i nigdzie znaleźć nie mogę, swoją drogą Żywiec pozdrawia. A może to właśnie tutaj jakiś event…?

Lista jest na profilu Foods by Ann. Lody znajdziesz choćby w Żabce 🙂