Naleśniki z nadzieniem kokosowym

Wiecie, że bardzo dużą wagę przykładam do jakości produktów, które pojawiają się na talerzu moim i moich bliskich. Zależy mi na tym, żeby było to jednocześnie zdrowe i smaczne. Dlatego też właśnie takie produkty możecie znaleźć w Foods by Ann.

W ramach trwającego wyzwania Back to the roots (możecie o nim przeczytać TUTAJ) dzielę się z Wami całą gamą przepisów i właśnie dziś przyszedł czas na przepyszne naleśniki z musem kokosowym. Do ich przygotowania użyłam właśnie produktów mojej marki, dzięki czemu wiem, że są naprawdę dobrej jakości, a przy tym danie będzie po prostu pyszne. Sprawdźcie sami!

 

Sposób przygotowania:

Płatki jaglane ugotowałam na napoju kokosowym. Przygotowałam ciasto: wymieszałam ciepłą wodę z olejem i jajkiem, cały czas mieszając, dodałam mieszankę na naleśniki. Ciasto odstawiłam na 10 minut. Na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu usmażyłam naleśniki. Nadzienie przygotowałam blendując ugotowane płatki jaglane z musem kokosowym. Na naleśniki nałożyłam nadzienie i zawinęłam w rulony, a na wierzch dodałam krem orzechowo-czekoladowy.  Całość posypałam wiórkami kokosowymi.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany