Kanapki w wielu odsłonach
Rozpoczął się nowy rok szkolny. Dla najmłodszych to czas powrotu do szkolnych ławek i nauki na pełnych obrotach. Aby zachować koncentrację, niezbędne będzie dobre źródło energii — na przykład w postaci uwielbianych przez wielu z Was kanapek!
To nadal jeden z najczęściej jadanych posiłków w prawie każdym domu. Pamiętajcie jednak, aby nie popaść w rutynę, urozmaicać kanapki poprzez dodatek różnych warzyw, wykorzystywać różne źródła białka (w tym roślinne, np. strączki) i pełnoziarniste pieczywo. Więcej o tym, jakimi zasadami warto się kierować, by przygotować zdrowe kanapki, pisałam TUTAJ.
W dzisiejszym wpisie zebrałam dla Was kilka propozycji na zdrowe kanapki oraz domowe smarowidła. Możecie wykorzystać je jako inspiracje na pierwsze śniadanie lub pomysł na drugie śniadanie, które zapakujecie swoim pociechom do lunch box’a. Spójrzcie sami! 🙂
- Kanapka z jajkiem i warzywami
- Kanapki z pastą z ciecierzycy
- Tosty z awokado
- Tosty z awokado i jajkiem
- Pasta z pieczonymi warzywami
- Mus z banana i awokado
- Hummus z pieczoną papryką
Pamiętajcie, że jeśli nie macie czasu, możecie skorzystać z gotowych, dobrych rozwiązań. W Foods by Ann czeka na Was kilka rodzajów zdrowego, bezglutenowego chleba TUTAJ oraz szeroka oferta smarowideł (kremów, dżemów, past) TUTAJ. Smacznego! 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…